Det første, du gør, er at du lægger dig fladt ned over for din ægtefælle. At miste en vielsesring (eller forlovelsesring) er simpelthen skidt. Du har helt sikkert ikke gjort det med vilje, men signalværdien i en mistet vielsesring er … ja, noget skidt. Når det så er sagt, kan vi sagtens hjælpe dig.
Har du et billede af din ring, gerne set på din finger, så kom ind til os med det – så kigger vi på sagerne. Har du ikke et billede af din ring, så kan vi faktisk alligevel hjælpe dig ret godt på vej.
For det første kommer vi til at måle din fingerstørrelse. Det er let og hurtig gjort. Alt afhængig af hvor mange år, du har båret vielsesringen på din finger, vil din finger – måske endda din fingerknogle – være fysisk præget af din ring. Det er ikke kun fordi huden er mindre solbrændt under ringen; der vil simpelthen kunne ses en slags fordybning på din finger, hvor vielsesringen har siddet.
Næste skridt på vejen i genskabelsen af din vielsesring, vil være at præsentere dig for et stort udvalg af ringe – så skal du med din hukommelse fortælle os om farven på guldet, ringens overflade, ja, alt hvad du kan huske for den. Vores udvalg af vielsesringe skal nok få sat skub i din visuelle hukommelse, og på den måde kan vi sammen finde frem til en ring, der minder mest muligt om den, som du har mistet.
Her er der imidlertid også et alternativt, som kan føles dristigt til at begynde med – men tænk nu tanken til ende, for hvem ved? Måske er det ”held i uheld”, at du har mistet din vielsesring. Kunne du for eksempel forestille dig en helt anden udseende vielsesring, end hvad du hidtil har båret? Ens farver – hår- og hudfarve – og præferencer af forskellig æstetisk art ændrer sig i løbet af årene.
Hvor du før måske syntes bedre om hvidguld, foretrækker du måske guld med en gylden nuance i dag – eller omvendt. Måske klædte du dig en gang mere spraglet, hvor du i dag går mere nedtonet klædt – så skal din nye vielsesring måske også være lidt mere nedtonet, eller også foretrækker du måske, at den tiltrækker sig øjet.