Hvordan måler man sin ringstørrelse?

af | Tilpasning/ændring af smykker, Vores guides

Der findes mange forskellige måder at angive ringstørrelser på.
Man ser ofte numrene 16, 17, 18 mm på internettet, og dertil kommer de amerikanske angivelser, der meget ofte indeholder både halve og kvarte størrelser.
Andre lande bruger bogstaver.

Hvis man er i tvivl om sin ringstørrelse, eller har brug for at måle en andens ring, er det letteste, at benytte de to størrelsesangivelser, der er baseret på henholdsvis radius og diameter.
Målene baseres på ringens indvendige mål, og angives i millimeter.
Indvendig omkreds er nemmest at gå til, da man kan vikle en snor, målebånd eller lign om fingeren, og notere målet, der oftest ligger mellem 50 og 60 mm for damestørrelse og herreringe har for det meste mål der er 58 – 68mm.
Det korrekte mål er vigtigt for ringens pasform, og bare en millimeters forkert mål, kan betyde ringen ikke passer til fingeren.
Af den grund bør en hjemmemåling blot være vejledende, og man bør besøge en guldsmed, der ved hjælp af prøveringe, kan oplyse den korrekte størrelse til en bestemt ring.
Ringens facon har stor betydning for pasformen, så man kan desværre ikke gå ud fra, at den størrelse der fungerer for en ring, også vil fungere for en anden ring.

Hvis det er en anden persons ring der skal måles, kan den medbringes, og måles på en ringstok men det giver heller ikke et entydigt og sikkert svar.
Vores fingre er levende og kan variere helt op til 3 størrelser i løbet af dagen eller året.
Dem som plejer at bruge ringe, kan forholdsvist nemt fornemme om en ring passer.
Det er en større udfordring, at finde passende ring størrelse til dem som aldrig har gået med ringe.