Kan gravering i en ring fjernes?
I princippet ja, alt gravering kan fjernes. Som regel uden konsekvenser og uden at ringen ændrer form eller størrelse. Der findes forskellige typer indvendige graveringer: Håndgravering, maskingravering, lasergravering og fræsning. De forskellige typer har forskellig dybde og snitprofiler. Indvendige graveringer er omkring 0,15 mm dybe. Jo dybere graveringen er, jo svære er det at fjerne den, men det er ikke umuligt.
Man fjerner graveringer, ved at fjerne alt materiale omkring hele graveringen, indtil man når bunden af graveringens fordybning. Derfor har længden af det, som er graveret, også betydning. Er man rigtig uheldig, bliver ringen en kvart størrelse større, men en sådan størrelsesændring kan knap mærkes, når ringen sidder på fingeren. Efterfølgende kan ringen graveres igen. Under processen er vi meget påpasselig med ikke at slette stempler, fordi de tjener for eksempel som garanti for kvaliteten, samtidig kan der være graveret informationer om en stens størrelse og kvalitet. Sidst, men ikke mindst, tager vi højde for eventuelt indvendigt-placerede sten. En sølv- eller kobberring, som blev forgyldt eller rhodineret, men som er blevet graveret forkert, kan ende med at blive noget bekosteligt – specielt i forhold til affektionsværdi. Forgyldning og rhodinering er tynde belægninger – som bliver fjernet, når graveringer fjernes, og så bliver ringens grundmetal synligt. For at bringe ringen til oprindeligt udseende, skal den genforgyldes eller genrhodineres. Denne proces kan være så bekostelig, at prisen på fjernelse af gravering samt genforgyldning eller genrhodinering skal holdes op mod prisen på et nyt smykke, for ikke nævne affektionsværdi – den sentimentale værdi. Nogle gange foreslår vi, at sølvringe ikke genforgyldes eller genrhodineres, da manglende overflade ikke kan ses. Samme principper gælder for fjernelse af udvendig gravering. Tekst eller mønster skal slibes ”i bund”, før den forsvinder. Udfordringen ved operationen ligger i r
I princippet ja, alt gravering kan fjernes. Som regel uden konsekvenser og uden at ringen ændrer form eller størrelse.
Der findes forskellige typer indvendige graveringer: Håndgravering, maskingravering, lasergravering og fræsning. De forskellige typer har forskellig dybde og snitprofiler. Indvendige graveringer er omkring 0,15 mm dybe. Jo dybere graveringen er, jo svære er det at fjerne den, men det er ikke umuligt.
Man fjerner graveringer, ved at fjerne alt materiale omkring hele graveringen, indtil man når bunden af graveringens fordybning. Derfor har længden af det, som er graveret, også betydning. Er man rigtig uheldig, bliver ringen en kvart størrelse større, men en sådan størrelsesændring kan knap mærkes, når ringen sidder på fingeren. Efterfølgende kan ringen graveres igen.
Under processen er vi meget påpasselig med ikke at slette stempler, fordi de tjener for eksempel som garanti for kvaliteten, samtidig kan der være graveret informationer om en stens størrelse og kvalitet. Sidst, men ikke mindst, tager vi højde for eventuelt indvendigt-placerede sten.
En sølv- eller kobberring, som blev forgyldt eller rhodineret, men som er blevet graveret forkert, kan ende med at blive noget bekosteligt – specielt i forhold til affektionsværdi. Forgyldning og rhodinering er tynde belægninger – som bliver fjernet, når graveringer fjernes, og så bliver ringens grundmetal synligt. For at bringe ringen til oprindeligt udseende, skal den genforgyldes eller genrhodineres. Denne proces kan være så bekostelig, at prisen på fjernelse af gravering samt genforgyldning eller genrhodinering skal holdes op mod prisen på et nyt smykke, for ikke nævne affektionsværdi – den sentimentale værdi.
Nogle gange foreslår vi, at sølvringe ikke genforgyldes eller genrhodineres, da manglende overflade ikke kan ses. Samme principper gælder for fjernelse af udvendig gravering. Tekst eller mønster skal slibes ”i bund”, før den forsvinder. Udfordringen ved operationen ligger i ringens udvendig facon, som hele tiden skal bevares. De udvendige graveringer er tit meget dybere, da det udvendige af en ring er mere udsat for slitage. Graveringer på helt op til 0,5 mm dybde er blevet set. Heldigvis er der ved fjernelse af udvendige graveringer sjældent udfordringer med ringens størrelse.
Se vores udvalg af forlovelsesringe & vielsesringe.
ingens udvendig facon, som hele tiden skal bevares. De udvendige graveringer er tit meget dybere, da det udvendige af en ring er mere udsat for slitage. Graveringer på helt op til 0,5 mm dybde er blevet set. Heldigvis er der ved fjernelse af udvendige graveringer sjældent udfordringer med ringens størrelse.
Se vores udvalg af forlovelsesringe & vielsesringe.