“Jewels of the Sea”

af | Værkstedet og Unika, Vores guides

Som guldsmed har jeg stor fornøjelse af at arbejde med forskellige opgaver. Reparationer, redesign og rådgivning giver enorm tilfredsstillelse.

Det er også et ansvar for andres værdifulde ting. Om det er affektions værdi eller penge værdi spiller ingen rolle. Der er ikke plads til fejl. Alt skal beregnes, udtænkes og planlægges til de allermindste detaljer, brøkdele af gram eller carat.

Nogle gange skal der ingeniør arbejde til og andre gange Storm P. agtige konstruktioner.  Guldsmede arbejde har også kunst aspekter i sig, hvor jeg føler mig enormt privilegeret, og er taknemlig for, at kunne udføre det kunstneriske arbejde. At lege med de kostbare materialer giver til tider gåsehud og hårrejsning, når jeg liiige tage chancen med min ild flamme på op til 1500 grader.

Til tider bliver jeg svimmel, lykkelig, vred og udmattet på en gang. Min fantasi tager mig forskellig steder hen, og min fagkundskab tillader at realisere det. Denne gang har jeg skabt en kreation til en smykke udstilling på “Fjor & Bælt” i Kerteminde. Emnet er havet og udstillingen hedder ‘Jewels of the Sea’. Inspirationen til ringen er fundet i alt hvad havet bringer deriblandt rav og fisk som lige kan anes under den grønlige vandoverflade.

Ringen skal bringe minder om den fornøjelse, der ligger i, at betrate glimtende krusninger, bølger og dønninger i vandet. Smykket skal bringe minder om vandet fra den grønlige kopal til det stålgrå i hvidguldet, når bølgerne gå højt. Ringen er udstillet sammen med andre vidunderlige kreationer af 39 guldsmede og smykkekunstnere. Det vidunderlig katalog er skrevet af Nina Hald. Foto Iben Kaufmann.