Slået op d.

Hvorfor er hvidguld ofte dyrere end gult guld?

Marry & Me Logo Blog

Mange kvinder har kigget på et smykke i et udstillingsvindue, drømt om det og følt sig nødsaget til at undersøge prisen. Og denne kan så komme som en overraskelse! Både positiv og negativ, skal det siges. Hvidguld ligner til forveksling sølv, prisen til forskel er dog så markant, at det kommer som et naturligt chok, hvis man er indstillet på prisen i sølv.

Ved at man tilsætter guld andre materialer, for at opnå en anden farve, påvirker det tilsatte materiale også prisen. Når man ønsker gult guld i en anden karat for hårdheden eller prisens skyld, men stadig ønsker den karakteristiske guldfarve som vi kender den, tilsætter man kobber og sølv der er billigt at anskaffe. Blanding af de to giver guldet farve i forskellige nuancer. I rosa guld, som er en blanding der vinder mere og mere anerkendelse i dag, er tilsat en større mængder af kobber, for at opnå den varme rødlige nuance. Hvidguld er en blanding der opnås, ved at man tilsætter guldet et hvidt metal. Det kan være nikkel, sølv, palladium eller platin. Ved blandingen med nikkel, kan man opnå den ønskede effekt af farve og hårdhed. Denne kombination er i samme prisklasse som rosa- og gult guld. Hvis man ønsker en finere kvalitet, der er ekstra hårdfør, benyttes palladium i blandingen. Nogle gange tilsættes hvidguld platin, af hensyn til vægt og holdbarhed. Platin er et dyrt materiale, hvilket forklarer prisforskellen ved hvidguld i forhold til andre guldblandinger. Hvidguld er opfundet i midten af 1900 århundrede, for at fremskaffe et alternativ til smykker af det rene dyre metal, platin.

En tanke om “Hvorfor er hvidguld ofte dyrere end gult guld?

  1. Hej jeg har fundet 5 små styk guld i jorden med min metaldetektor har i et bud på hvilken carat det kan være?
    Jeg har vejet de fem stykker og der er næsten et halvt gram men kunne godt tænke mig et ca bud på hvilken carat det kunne være og jeg vil undersøge den jord meget nærmere og ved godt at det kan være muligt at finde danefæ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *