Slået op d.

Hvad er forskellen på cubic zirkoniaer og ægte zirkoner?

Marry & Me Logo Blog

Cubic zirkonia, også kendt ved forkortelsen CZ (zirkonium-oksyd) er et menneskeskabt materiale, som har været i handlen siden 1970erne.
Cubic zirkonia er altså kunstigt fremstillet og tillægges ofte ordet syntetisk. Fremstillingen af denne sten, baseres på et ønske om at imitere diamanten, og at opnå nogle af de samme kvaliteter som den besidder. Som kunstigt fremstillet, har materialet den egenskab, at stenene fremstår som fejlfrie og er hårdere end f.eks. ægte zirkoner og bjergkrystaller. Cubic zirkoniaer skal derfor ikke forveksles med disse, trods en vis lighed. Den kunstige fremstilling er farveløs, men kan tilsættes alverdens farver, hvilket gør det populær som smykkesten, foruden yderst holdbar. Til sammenligning, for at få en forståelse af hårdheden, har en diamant en hårdhed på 10, en cubic zirkonia 8 og rav ligger mellem 2-4.
Den ægte zirkon (zirkonium-silikat) er en transparent sten der optræder i naturen som farveløs, rødbrun, gul, brun, grøn og blå. Den har en hårdhed på 7,5, ligesom smaragd og aquamarin. Zirkon findes hovedsageligt i Australien, Brasilien, Myanmar, Canada, Cambodja, Sri Lanka og USA.
Hos Marry and Me tilstræber vi kun at have smykker med ægte sten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *