Hvad er forskellen på 8 kt, 14 kt,18 kt og forgyldt?

af | Holdbarhed, Metaller, Overflader, Valg af ringe, Vores guides

Hvad betyder karat?

Et af de oftest stillede spørgsmål vi får, er angående karat, og hvad forskellen er! Undringen er naturlig, for hvad dækker karat over, og hvorfor hedder det i det hele taget 8, 14 og 18 karat?

Karat (ikke at forveksle med carat) er et mål som angiver andel af guld i guldblanding som smykkerne er lavet af. 24 karat er den højeste mængde af guld = ren guld = 100% guld.

Guld forekommer i forskellige blandinger, af forskellige årsager. Nogle af de væsentligste årsager er, at finguld er et dyrt og blødt materiale. Dette er to regulerbare problematikker, da man ved at lave forskellige materiale blandinger, dels kan arbejde med hårdheden og dels får et billigere produkt. De mest brugte blandinger, der ses Danmark, er 18 karat, 14 karat og 8 karat. Stemplerne i disse er, i samme rækkefølge, 750 (75,0% eller 750/1000), 585 (58,5%) og 333 (33,3%), hvilket betegner andelen af guld i produktet.

Hvad betyder forgyldt?

Forgyldt betyder at et metal (f.eks. sølv eller kobber, messing, tombak) blev dækket af et tynd lag guld som bliver slidt af med tiden.

Er du på udkig efter en guldring? se vores udvalg af forlovelsesringe og vielsesringe.